BİZ KİMİZ ?

2002'den beri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Türk El Sanatları Sanatçısı, Somut Olmayan Kültür Varlıkları Kültürel Miras Taşıyıcısı Osman Yıldız ve ekibi ile okullarda taşınabilir atölyeler kurarak eğitime uygulamalı ve somut çalışmalar ile destek sağlamıştır. 2017-2018, 2018-2019 Eğitim öğretim dönemlerinde Anadolu'daki bütün okullarda çeşitli projeler ile yılda 50.000 öğrenci ile somut olmayan kültür mirasımız olan çömlek, ebru, seramik, çini gibi sanatları aktarma imkanı sağlamıştır. Bu farkındalık çalışmalarından sonra kültür miraslarımızı iki kuşağa birden aktarabilmek, her bir öğrencinin yetenekleri doğrultusunda mesleklerini tercih etmelerini sağlamak, ciddi bir sanatçı ve öğretmen istihdamı yaratmak, okullarda üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak amacı ile "Yeni Nesil Eğitimcileri Derneği" kısaca "YENDER" kurulmuştur. "YENDER", geleceğin beceri, tasarım ve üretim atölyelerini öğretmenleri ile birlikte hazırlamak için altyapı oluşturan yetkili bir kurumdur."YENDER", atölye çalışmalarının sürdürülebilirliğini güçlendirmek için eğitim programları, müfredat, işletme, geliştirme ve destek konusunda merkezi çözüm ortağıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki eğitim seferberliği ile uyumlu eğitim-öğretim faaliyetleri organize ediyoruz. Genç nesillerin teknoloji ve inovasyon geliştirme süreçlerine uyum sağlamaları için gerekli işbirlikçi ağın kurulmasında aktif rol oynuyoruz.

Kültür miraslarımızı iki kuşağa birden aktarabilmek, her bir öğrencinin yetenekleri doğrultusunda mesleklerini tercih etmelerini sağlamak, ciddi bir sanatçı ve usta öğretici istihdamı yaratmak, okullarda üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak amacı ile "Yeni Nesil Eğitimcileri Derneği" kısaca "YENDER" kurulmuştur. "YENDER", geleceğin beceri, tasarım ve üretim atölyelerini öğretmenleri ile birlikte hazırlamak için altyapı oluşturan yetkili bir kurumdur."YENDER", atölye çalışmalarının sürdürülebilirliğini güçlendirmek için eğitim programları, müfredat, işletme, geliştirme ve destek konusunda merkezi çözüm ortağıdır.

Ortaklıklar ve İş Bİrlİklerİ

Projemiz "Dakomder" Danışman& Koç & Mentörler Derneği ile birlikte yürütülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizim Bakanlığı'nın izni ve destekleriyle gerçekleştirdiğimiz, "Üretim Odaklı İşlevsel ve Tematik Atölyeleri" kurulumuna yirmiden fazla kurum ve kuruluşla birlikte işbirliği yapmaktayız.

Yeni Nesil Eğitimcileri Derneği olarak; projemizi daha iyi bir noktaya getirmek için sizlerle de işbirliği ve sponsorluk çalışmalarına açığız.