Bu programın hazırlanma gerekçesi Bilardoyu tanıtmak ve yaygınlaştırmak, program sonunda öğrencilere Bilardonun temel bilgi ve becerileri kazandırmak ve Bilardonun gerektirdiği temel yeterliklere sahip olmalarını sağlamaktır. Kursiyer merkezli daha aktif ve kendi hızına göre öğrenme olanağı tanıyan kazanımlara sahip olabilecektir.

KOORDİNASYON

El, göz ve vücut koordinasyonlarını sağlar, çocuğun aynı anda bir kaç uzvunu bir arada kullanmasını geliştirir. Bilardo çalışması ile ellerini parmaklarını avuç içini hatta parmak boğumlarını bile nasıl kullanacaklarını öğrenir motor ve kas gelişimlerini iyileştirir.

KONSANTRASYON

Bir Bilardo çalışması sırasında emeğin ne kadar değerli olduğunu hissederek onu sabırla ve dikkatle yapar böylelikle geçen sürenin farkında bile olmaz ve konsantrasyon sürelerinin gelişmelerini sağlar.

ALGI GELİŞİMİ

Bilardo sporu sırasında geometriyi uygulamalı bir şekilde öğrenir, birlikte gördüğünü algılayıp uygulamayı sağlar. Dış etkenlerden etkilenip etkilenmediğini olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğunu anlaşıldığından çocuğun o yönde eğitilmesine yönlendirilir.

ÖZ GÜVEN

En önemli özelliklerinden birisi de çocukta ben yapabilirim öz güvenini kazandırır. Çocuk yaratma gücünün farkına varır ve yaşamı boyunca doğru teknik ve eğitimle her şeyin yapılabileceğini öğrenir.

• Yender Eğitmenleri kendilerini tanıtırlar ve Bilardo Atölyesi hakkında bilgi verirler. Velilere de açık olan bu ilk buluşmamızda öğrencileri tanımak adına ilk başta birebir uygulamalı eğitim verilir. Bu eğitim sırasında öğrenci ile iletişim halinde olunur. Eğitim bittikten sonra öğrencinin portfolyosu oluşturulur Rehber öğretmen ve veli ile paylaşılır.
  • BİLARDO GENEL KONULAR DURUŞ, TUTUŞ VE VURUŞ
  • TEMEL VURUŞ TEKNİKLERİ VE KURALLAR