Kurs programını bitiren bireyin, İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel bilgiye sahip olması. Geleneksel Türk dokuma sanatları ile halı ve kilim dokuma sanatlarını araştırarak dosya hazırlaması. Renkli yüzey düzenlemeleri yapması. Bitkisel liflerin özelliklerini ayırt edici testleri yapması. Hayvansal liflerin özelliklerini ayırt edici testleri yapması. Kimyasal liflerin özelliklerini ayırt edici testleri yapması. İplikler için bitkisel boya hazırlayıp ipleri boyaması. Motiflerin desen özelliklerini ayırt etme ve desende kompozisyon hazırlaması.

Kirkitli dokuma tezgâhlarında kullanılan araçları hazırlama ve tezgâhların bakım onarım işlemlerini yapması. Çözgü hazırlamada kullanılan araç gereçler ile kirkitli dokuma tezgâhlarında çözgü çözmesi. Gücü hazırlama, çiti örme ve kenar dokuma işlemlerini yapıp atkı ipi hazırlaması. İlikli kilim, renkler arasında çözgü aralıklarının yok edildiği kilim ve çerçeveli kilim dokuma yapması. Sarız kilim üretimi öncesi hazırlıkları yapıp kilimi dokuması. Eşme kilim üretimi öncesi hazırlıkları yapıp kilimi dokuması. Bayat kilim üretimi öncesi hazırlıkları yapıp kilimi dokuması. Kelkit kiliminin üretimi öncesi hazırlıkları yapıp kilimi dokuması. Kirkitli dokumalarda bakım ve onarım yapması, amaçlanmaktadır.

Atölye İçeriği

• İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ