Robotu programlamada kullanılan merkezi işlem ünitesini (Akıllı tuğlayı) bilmesi ve programlaması, Robotun temel hareketlerini sağlayan motorlarını tanıması ve tasarımlarında kullanması, hareket için gerekli programı yazması, Robotun kontrol sistemini sağlayan ve akıllı sistemler tasarlamaya yarayan sensörleri bilmesi ve kullanması, Robotları kullanmak için gerekli programları yazmayı sağlayan yazılımın arayüzünü bilmesi ve amacına uygun olarak kullanması, Motor ve sensörlerinin Giriş/Çıkış bağlantılarını yapması, Robot programlama yazılımında bulunan programlama bloklarını amacına uygun olarak kullanması, Robotuna motorlar takarak tasarlaması ve motorlara uygun program bloklarını kullanması, Robota Ultrasonik Sensör takması ve gerekli programlamayı robot yazılımında yapması, Gyro Sensörü takması ve gerekli programı yazması, açıya bağlı hareketleri robotu ile gerçekleştirmesi, Dokunma sensörünü kullanması ve programlayarak robotunu sensörlü olarak hareket ettirmesi, 11. Robota Renk Sensörü takması ve gerekli programı yazması, sensör kullanlamayı bilmesi, Renk sensörünü kullanarak çizgi takip eden robot programını yapması amaçlanmaktadır.

Kazanılan Değerler : Kurallara Uyma, Saygı, Hoşgörü, Duyarlık, Doğruluk ve dürüstlük, Çalışkanlık

• Robot, Robotik ve Algoritma
  • Robot Programlama Yazılımı