ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI , DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ YÖNERGESİNE GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI

KALFALIK SEVİYESİ 35 7/1-b SINAVLI

Mesleki ve teknik eğitim veren örgün veya yaygın eğitim okul ve kurumları ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre açılmış kurumlardan veya yurt dışından alınan belgelerle, (En az 8 Saat eğitim )başvuranlar
Üçüncü seviye veya kurs süresi olarak bu belgeye denk yaygın eğitim kurs bitirme belgesine sahip olanlar
Kalfalık yeterliğini kazanmış olup mesleklerinde en az beş yıl çalışmış olduğunu Ek-1 Formda beyan edip Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak işyeri unvan listeli prim dökümü ile belgelendirenler

Başvuru tarihinde; mesleklerinde en az beş yıl çalışmış olduğunu Ek-1 Formda beyan edip Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak işyeri unvan listeli prim dökümü ile belgelendirenler
Başvuru tarihinde; mesleklerinde en az beş yıl çalışmış olduğunu Ek-1 Formda beyan edip Bağ-Kur ile birlikte vergi dairesinden onaylı vergi mükellefiyet belgesi ile belgelendirenler
Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimi tamamlama belgesi ile başvuru yapanlar
Dördüncü seviye veya kurs süresi olarak bu belgeye denk yaygın eğitim kurs bitirme belgesine (en az 756 saat) sahip olanlar

Usta ÖĞRETİCİ OLMA SÜRECİ

Eğitmen Adaylarının Kurs Aşamaları Aşağıda Sırasıyla Verilmiştir.

KURS BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI

Hayat Boyu Öğrenme projesi ortaklığı ile yürüttüğümüz Usta Öğretici Sertifikası alabileceğiniz kurslara başvurmak için aşağıdaki adrese oluşturduğumuz başvuru formunu doldurup, göndermeniz gerekmektedir.

BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

1. Aşama

USTALIK VE KALFALIK SEVİYESİ DERS PROGRAMI

KALFALIK SEVİYESİ : Kursiyerlerimiz alacakları 400-490 saat aralığında uygulamalı ve teorik dersler sonucunda Kalfalık Belgesi'ni almaya hak kazanırlar.

USTALIK SEVİYESİ : Kursiyerlerimiz alacakları 700-800 saat aralığında uygulamalı ve teorik dersler sonucunda Usta Öğretici Sertifikası'nı almaya hak kazanırlar.

2.Aşama

ÖĞRENDİKÇE ÜRETİYORUZ

Kursiyerlerimiz uygulamalı eğitimleri sırasında bir çok eser üreteceklerdir. Bu eserleri sezon sonunda sergileme imkanları olacaktır. Üretilen başarılı eserler sitemize ve mağazamıza konularak kursiyerimize gelir elde etme imkanı sağlar.

3. Aşama

MENTAL SAĞLIĞIN ÖNEMİ

Kursiyerlerimizin uygulamalı eğitimde kille buluşması onlara rehabilitasyon alanı sağlar. Her usta öğretici adayı, Üretim Odaklı İşlevsel ve Tematik Atölyelerimizde eğitmen adayıdır. Eğitmenler anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapmaktadır. Eğitmenlerin ve öğrencilerin daha sağlıklı bir iletişim kurmaları amacı ile usta öğretici adayları psikologlar tarafından gözlemlenir ve desteklenir.

4.Aşama
Timeline Image

SERTİFİKALI EĞİTMEN

USTA ÖĞRETİCİ SERTİFİKASINA SAHİP OLMAK İSTEYEN KURSİYERLER KURS BOYU KULLANACAĞI MALZEME TEMİNİ KENDİSİNE AİTTİR.

Detaylı bilgi için arayınız.

ATÖLYELERİMİZDEKİ KULLANILACAK MALZEMELER LİSTESİ

KIRMIZI ve BEYAZ KİL